/KernTalentanalyse
KernTalentanalyse 2020-04-25T08:06:00+01:00

Hoe werkt het?

Desgewenst starten we met een (gratis en vrijblijvend) intakegesprek, waarin we elkaar leren kennen, je vragen kunt stellen en jij je verwachtingen kunt toelichten.

Als jij beslist een Kerntalentenanalyse te willen dan stuur ik je een link naar

  1. Een online vragenlijst (ca 30 minuten), die je thuis invult en we maken een afspraak (totale duur 2 tot 3 uur) voor het interview. Ik verwerk en analyseer de resultaten van de vragenlijst en bereid het interview voor.
  2. Tijdens het interview stel ik je uitgebreid vragen over wat jij als kind tussen 4 – 12 jaar echt leuk vond. In die periode kies je onbewust voor speelgoed/spelletjes/interesses/activiteiten die bij je passen. Dat is de eerste check.
  3. Daarna koppel ik terug wat de uitkomst van de analyse is en vraag of je jezelf hierin herkent. Dit is de tweede check.
  4. Hierna volgt het diepte-interview. Ik stel je persoonlijke vragen over je school-, studie- en loopbaankeuzes.
    Het doel is: na te gaan in hoeverre de KernTalenten al zijn ingezet, ze zijn ontwikkeld en om duidelijk te krijgen wat jouw ambities en wensen zijn voor de (nabije) toekomst.  Met deze uitkomsten formuleer ik een eindconclusie en advies in relatie tot je KernTalenten.
  5. Dat beschrijf ik in een KernTalentenverslag, dit is een levenslang bruikbaar rapport waarmee je duurzame keuzes kunt maken.

Hierin vind je een totaaloverzicht van alle KernTalenten , waarbij per KernTalent is aangegeven hoe graag jij dat KernTalent van nature inzet. Voorbeelden van enkele KernTalenten zijn “Empathie”, “Initiatief en autonomie”, “Verkopen en overtuigen”.  Per KernTalent staat beschreven in welke mate dit talent bij jou aanwezig is.

De KernTalenten staan niet op zichzelf en zijn ook in clusters weergegeven, zoals Organiseren, Creativiteit, Competitie, Ondernemerschap, Leiding geven, Sociaal en groepsgericht werken, Kennis verzamelen, Probleemoplossing etc. Er worden ook diverse KernTalenten uit de verschillende clusters onderling met elkaar gecombineerd.

De Kerntalentenanalyse is wetenschappelijk gevalideerd en kan en mag uitsluitend worden uitgevoerd door een door CoreTalents geaccrediteerde KernTalentenanalist.

Je kunt ook kiezen voor een  KernTalentenontdekking, dat is een KernTalentenanalyse zonder een diepte-interview en met een verkort KernTalentenrapport.

Neem contact op met mij voor een gratis kennismakingsgesprek