/Loopbaancoaching
Loopbaancoaching 2022-01-05T15:33:29+01:00

Loopbaancoaching wat voor mij?

Hoe vind ik weer plezier in “werken”, zou ik gelukkiger zijn in een andere baan, wat past echt bij mij?

Voel je geen uitdaging meer in je werk, voel je geen werkplezier meer en werkt dat ook door in je privéleven? Of wil je nadenken over hoe je een stap kunt maken om een andere richting te kiezen?

Desgewenst starten we met een kort kennismakingsgesprek (kosteloos en vrijblijvend), waarin jij beslist of Loopbaancoaching iets voor je is en of er een persoonlijke klik is tussen ons.

Loopbaancoaching is immers veel meer dan een lijstje maken met voor- en nadelen van een bepaalde baan. Het is (opnieuw) in kaart brengen wat je belangrijk vindt in het leven. Het is je kwaliteiten, maar ook je valkuilen ontdekken. Het is vrijuit onderzoeken wat je wil en concrete plannen maken. Wil jij je optimaal ontwikkelen? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

Als basis werk ik met de “baanbrekende” KernTalentenmethode (zie de KernTalentenanalyse) om je KernTalenten in kaart te brengen. Wat geeft je energie en wat kost(te) je energie,  wat doe je graag en op welke wijze. Al je Kerntalenten samen geven een goed beeld van je fundamentele aanleg en je voorkeur voor zaken die je het liefste doet! Dat helpt je om grip te krijgen op je eigen inzetbaarheid hoe, waar en wanneer dan ook.

Het geeft inzicht in hetgeen je nog zou kunnen ontwikkelen ten behoeve van bijv. functies waar je voorkeur naar uitgaat. Hierbij gaat het zowel om de taken en verantwoordelijkheden die het beste bij je passen als de context waarin deze moeten worden uitgevoerd. Ook wordt duidelijk met welke zaken jij en je omgeving rekening kan/moet houden en wat de risico’s op burn-out en bore-out zijn.

Na de KernTalentenanalyse kunnen in de loopbaancoachingsgesprekken de volgende onderdelen aan de orde komen:

  • Een competentieonderzoek
  • Zelfonderzoek
  • CV
  • Zoeken en vinden van vacatures
  • Netwerken
  • Voorbereiden van sollicitaties

Een “kort preventief loopbaantraject”, bestaande uit een KernTalentenanalyse met een uitgebreide rapportage met of zonder advies kan als basis dienen voor het vervolg van je loopbaan.

Met een aantal gesprekken waarin we je talenten, competenties en vaardigheden in beeld brengen en je cv up to date maken, bepalen we samen de strategie hoe je de arbeidsmarkt op kunt en welke beroepen passend zijn.

Loopbaantraject voor Rijksmedewerkers

Als je bij de Rijksoverheid werkzaam bent ontvang je een subsidie bij het A&O fonds van 1500 Euro voor een loopbaantraject.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving, je werkgever wordt niet geïnformeerd over het resultaat. Je bepaalt zelf of je het wil bespreken of niet. Dit ontwikkeltraject bestaat uit een volledige KernTalentenanalyse met diepte-interview waarover je een uitgebreid KernTalentenverslag ontvangt en 3 coachingsgesprekken. Dit geeft je meer zicht op je toekomst en hoe jij daar zelf invloed op kunt hebben. Je krijgt een beter beeld van wat je wilt, kunt en wat je mogelijkheden zijn om te zorgen dat je zowel qua werk als in je vrije tijd de sterke KernTalenten die je van nature wilt benutten in kunt gaan zetten. Het resultaat is een persoonlijk ontwikkelplan.

Ik wil graag meer weten over loopbaancoaching